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Crostata alle mele e crema / Tarta cu mere si crema


Ricetta presa, dalla rivista “Donna Moderna”, da qualche anno fa ,  è diventata il dolce preferito in famiglia.




Ingredienti:

Per la pasta frolla
* 250 g di farina
* 30 g di zucchero
* 100 g di burro
* 1 uovo
* un pizzico di sale
Per il ripieno:
* 500 g di mele
* 1uovo + 1 tuorlo
* 30 g di farina
* 70 g di zucchero
* 250 ml di latte
* scorza grattugiata di 1 limone
* 1 bustina vaniglia


Preparazione:
Disponete la farina a fontana, mettete al centro lo zucchero, il burro a dadini (ammorbidito) , un pizzico di sale, l'uovo . Lavorate rapidamente gli ingredienti con le dita quel tanto che basta per amalgamarli bene, poi avvolgete la pasta con la pellicola trasparente e fatela riposare al fresco per mezz'ora. Nel frattempo sbattete in una ciotola le uova con lo zucchero, in modo da avere una crema liscia, poi unite la farina e la scorza del limone, vaniglia ; infine aggiungete il latte poco alla volta. Sbucciate le mele e tagliatele a fettine sottili. Trascorso il tempo necessario per il riposo della pasta, stendetela e rivestite il fondo e le pareti di uno stampo da crostata (diam. 20-24 cm.) precedentemente imburrato e infarinato. Disponetevi all'interno le fettine di mela( in cerchi o in fila) e versate su tutto la miscela di latte e uova. Spolverizzate la superficie di zucchero , poi infornate a 180° per circa 40 minuti. Servite la crostata fredda o tiepida.








Altri dolci con le mele:




Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Cuor di panna -raccolta crostate






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Reteta, am luat-o dintr-o revista; ne place foarte mult, a devenit prajitura preferita in familie.

Tarta cu mere si crema

Ingrediente:
Aluatul pt.tarta:
* 250gr.faina
* 30gr. zahar
* 100gr.unt
* 1 ou
* un varf de sare

Umplutura:
* 500 gr. mere...circa 3-4 bucati
* 1 ou si 1 galbenus
* 30gr. faina
* 70gr. zahar
* 250gr.lapte
* coaja rasa de la 1 lamaie
* un praf de valilie
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Se pune faina pe planseta iar deasupra punem , untul cubulete( deja scos din frigider cu 1 ora inainte,trebuie sa fie putin moale), oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare. Aluatul se pune in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp , se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, pana devin o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia. In sfarsit ,se adauga laptele putin cate putin. Merele se curata de coaja, se taie felii subtiri.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde in forma de tarta( 20-24 cm.diametru) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mainile direct in forma, captusind si bordul in sus.
Se aseaza merele in ordine, una dupa alta feliile sau in cercuri concentrice.
Deasupra, se toarna compozitia de lapte , oua ,faina si zahar.
Se presara putin zahar tos deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.
Se coace la o temperatura de 180°C timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.
Se serveste rece sau calduta.

Alte prajituri cu mere:

3 commenti:

  1. ce-mi plac prajiturile cu mere..iar tarta asta a ta arata asa de apetisant...pupice :)

    ps. eu pe deasupra presar zahar tos amestecat cu putina scortisoara.. da o aroma deosebita merelor

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  2. Data viitoare, sa sti ca voi pune si eu un pic de scortisoara. Buna idea, merci! Pupici.

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  3. Ciao cara ti ringrazio della partecipazione alla mia raccolta con questa meravigliosa crostata..a breve ci sarà il pdf..baci e buona serata!

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